понеділок, 27 вересня 2010 13:20

Українці активніше відмовляються від паління

Українці активніше відмовляються від паління

Результати дослідження поширеності паління за всю історію України підтвердили: українці масово відмовляються від паління.

За останні п"ять років курців серед українців стало менше на 17%, а жінок-курців поменшало вдвічі. Такі дані оприлюднив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто під час прес-конференції "Глобальне опитування дорослого населення щодо вживання тютюну" (GATS).

Дані GATS засвідчили: більш ніж 90% населення підтримує заборону паління на всіх робочих місцях, а підтримка українцями повної заборони реклами тютюну зросла майже на 30%.

Для отримання репрезентативних даних на загальному рівні в опитуванні використовувалась багатоступенева кластерна вибірка. Для участі в опитуванні обиралися особи від 15 років і старші. Загалом було опитано 8173 респонденти.

Нагадаємо, протягом 2008-2010 років Україна була учасницею проекту GATS разом із 13 іншими країнами світу: Бангладеш, Бразилією, В"єтнамом, Єгиптом, Індією, Китаєм, Мексикою, Польщею, Росією, Таїландом, Туреччиною, Уругваєм та Філіппінами.

GATS використовує протокол, котрий надає країні можливість провести детальний аналіз поширеності вживання тютюну і викликаних ним проблем.

ІМК.

Зараз ви читаєте новину «Українці активніше відмовляються від паління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі