вівторок, 16 жовтня 2007 19:49

Україна збільшить експорт сала до Росії

Найближчим часом кількість українських підприємств м"ясо-молочної галузі, що експортують свою продукцію до Росії, збільшиться на 11 і складе 32.
Про це повідомив міністр аграрної політики України Юрій Мельник.

За словами міністра, минулого тижня під час його поїздки до Росії була досягнута домовленість про збільшення кількості підприємств - експортерів. "Думаю, нові підприємства почнуть реально працювати з Росією вже в жовтні", - відзначив Мельник.

Список українських підприємств, що експортують м"ясну і молочну продукцію в РФ, повинні були поповнити підприємства, які вже пройшли інспекцію російської ветеринарної служби.

10 жовтня за підсумками візиту до Москви прем"єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що кількість українських підприємств, що поставляють м"ясо-молочну продукцію на російський ринок, найближчим часом збільшиться. Домовленість про це була досягнута під час його зустрічі з прем"єр-міністром РФ Віктором Зубковим.

Росія заборонила ввезення на свою територію продукції українського тваринництва з 20 січня 2006 року у зв"язку з недотриманням Україною ветеринарно-санітарних норм. Російські експерти провели інспекцію 25 м"ясопереробних і 9 молокопереробних підприємств України, за результатами яких, 12 м"ясо- і 6 молокозаводів України отримали дозвіл на експорт продукції в Російську Федерацію, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна збільшить експорт сала до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі