пʼятниця, 30 січня 2009 09:50

Україна завершить демонтаж Чорнобильської АЕС до 2065 року

Україна завершить демонтаж Чорнобильської АЕС до 2065 року
Україна завершить демонтаж Чорнобильської АЕС до 2065 р. Про це йдеться в законі про загальнодержавну програму зняття з експлуатації ЧАЕС, підписаному Президентом України Віктором Ющенком.

Підготовчий етап до зняття з експлуатації завершиться не раніше 2013 р. У цей період планується перемістити ядерне паливо з енергоблоків в спеціальне сховище. Остаточне закриття і консервація реакторних установок і найбільш радіаційно-забрудненого устаткування передбачається здійснити до 2022 р. До 2045 р. планується "витримати" реакторні установки для природного зниження радіоактивного випромінювання до прийнятного рівня. Демонтаж устаткування і очищення майданчика для максимального зняття обмежень і регуляторного контролю необхідно завершити до 2065 р.

Загальна сума фінансування робіт за рахунок коштів державного бюджету складає 3 млрд 535,9 млн грн (459 млн дол.), без урахування витрат 2009 р.

Реалізація проектів міжнародної технічної допомоги здійснюється в обсягах і за планами фінансування, які передбачені контрактами, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україна завершить демонтаж Чорнобильської АЕС до 2065 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі