неділя, 16 червня 2019 16:29

Україна запропонувала Молдові транспортувати газ в обхід Газпрому

Україна запропонувала Молдові транспортувати газ в обхід Газпрому
Україна запропонувала Молдові транспортувати газ по українській газотранспортній системі. Фото: Сomments.ua

Укртрансгаз запропонував Молдові імпортувати газ з країн Європейського союзу по українській газотранспортній системі без участі Газпрому.

"Використання можливостей української газотранспортної системи дозволить мінімізувати потенційні ризики, пов'язані із можливим перериванням транзиту газу з РФ, та гарантувати безпеку постачання газу молдовським споживачам", - заявили в Укртрансгазі.

У відомстві наголосили, що вже понад три роки Україна забезпечує свої потреби у газі без участі Газпрому. Завдяки можливостям ГТС, Україна імпортує весь необхідний обсяг газу з країн ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили нову вартість газу: ціна впала

"Молдовські постачальники за допомогою української ГТС можуть скористатися аналогічним підходом, що дозволить Молдові самостійно імпортувати газ з ЄС у разі необхідності", - йдеться у повідомленні.

У Конгрес США внесли законопроект, яким передбачено введення обмежувальних заходів щодо проекту "Північний потік-2" та інших російських газопроводів. Проект закону передбачає введення санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Україна запропонувала Молдові транспортувати газ в обхід Газпрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі