неділя, 29 серпня 2010 10:46

Україна залишається "суспільством телеглядачів" - Семиноженко

Україна залишається "суспільством телеглядачів" - Семиноженко

За розвитком інформаційного суспільства Україна суттєво відстає не тільки від Росії, але і від Казахстану, Білорусі та інших країн СНД.

Таку думку в інтерв`ю "Дзеркалу тижня" висловив голова Державного комітету з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

"Я не думаю, що інформаційне суспільство можна побудувати. Воно має стати інформаційним", - вважає він.

За словами Семиноженка для цього суспільству належить вирішити три завдання: подолання цифрової нерівності; вирішення проблеми доступності інформаційно-комунікаційних технологій, що впирається у комп`ютерну грамотність; розвиток електронної або цифрової демократії.

"Це - одна частина. Друга частина - це інформаційні технології. Сфера розвитку програмного продукту, електронне управління країною, електронна комерція, електронна освіта, електронна медицина, - відзначив він. - І, нарешті, це все, що пов`язане зі сферою комунікацій. Оптоволкно - від кожного села, від кожної школи до будь-якого органу виконавчої влади, до кожної квартири. Тобто все, що пов`язано з комунікаціями, має бути розвиненим".

Семиноженко також висловив думку, що Україна поки що перебуває на початку становлення інформаційного суспільства.

"Ми зараз швидше "суспільство телеглядачів", ніж інформаційне суспільство. І нам як суспільству в цілому зараз належить здійснити перехід від пасивного споглядання до активного управління інформацією", - розповів він.

Нагадаємо, рік тому Кабмін створив Раду з розвитку інформаційного суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Україна залишається "суспільством телеглядачів" - Семиноженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі