вівторок, 08 квітня 2008 16:10

Україна зайняла 24 місце в світі за кількістю міських жителів

Росія і Україна увійшли до списку 25 країн світу з найбільшою кількістю міських жителів. Про це повідомляється в доповіді Генерального секретаря ООН про моніторинг глобальної демографічної ситуації.

Як повідомляє Центр новин ООН, минулого року три чверті з 3,3 млрд. городян на Землі проживали в 25 країнах світу, причому 35% всього міського населення світу проживають в Індії, Китаї і США. Свої місця в списку країн-рекордсменів по кількості міських жителів зайняли Росія і Україна (6-і і 24-і місця відповідно).

У доповіді також наголошується, що городяни проживають на території, площа якої складає всього лише 3% поверхонь суші, в той час, як на жителів сільських районів припадає 12% територій суші.

Разом з тим, автори доповіді прогнозують скорочення чисельності міського населення в окремих розвинених країнах найближчим часом. Як приклад вони приводять, зокрема, Росію і Україну.

Крім того, в доповіді повідомляється, що в 2008 році вперше за історію людства кількість міських і сільських жителів порівняється. Приріст міського населення до 2050 року складе 3,1 млрд. чоловік, при тому, що загальний приріст населення буде 2,5 млрд. чоловік, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Зараз ви читаєте новину «Україна зайняла 24 місце в світі за кількістю міських жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі