Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2008 15:50

Україна займає 34-е місце в світі за гендерною рівністю

Україна згідно індексу гендерної рівності "Social Watch" займає 34-е місце серед 154 країн світу. Про це свідчать результати дослідження в рамках Національної консультації, яку проводять Жіночий фонд розвитку ООН, Єврокомісія, Міжнародний центр тренінгів Міжнародної організації праці, а також Міністерство у справах сім"ї, молоді і спорту України.

У звіті про результати дослідження наголошується, що в Україні більше безробітних жінок, ніж чоловіків. При цьому жінки працюють на 4-6 годин більше чоловіків. Крім того, результати указують на відсутність програм збалансованості сімейного і робочого життя. Також, за словами експертів, в українських органах законодавчої влади працюють тільки 8,5% жінок. А серед власників крупного бізнесу всього 2% жінок.

Крім того, зниження показників бідності експерти пояснили збільшенням пенсій і зменшенням витрат на дитину. Проте, експерти вважають, що пенсії жінок через 20-30 років складатимуть 40-45% пенсій чоловіків, при ситуації, що заробітна плата жінок на 30% нижча за зарплату чоловіків.

Нагадаємо, в Міністерстві внутрішніх справ України створена робоча група, яка розроблятиме стратегію забезпечення однакових прав і можливостей жінок і чоловіків в органах внутрішніх справ. За словами радника Міністра внутрішніх справ Катерини Левченко, серед завдань, що стоять перед групою: розробка відомчої концепції кадрового менеджменту "Жінки в органах внутрішніх справ", уточнення і доповнення плану заходів у виконання Закону України "Про забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків" і Державної програми за твердженням гендерної рівності в українському суспільстві, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Зараз ви читаєте новину «Україна займає 34-е місце в світі за гендерною рівністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути