пʼятниця, 14 березня 2008 12:31

Україна заборонить польоти літаків без бортових систем безпеки

Державна авіаційна адміністрація України з 1 квітня 2008 року вводить заборону на виконання польотів літакам, не обладнаним бортовими системами безпеки.

Згідно експлуатаційній директиві Державіаадміністрації, текст якої розміщений на веб-сайті відомства, з наступного місяця не зможуть виконувати польоти повітряні судна без бортової системи запобігання зіткненню в повітрі ACAS II. Ця система має бути встановлена на повітряних суднах з максимальною сертифікованою злітною масою понад 5,7 тонн або з можливістю перевозити більше 19 пасажирів, наголошується в документі.

З 1 квітня також діє заборона на польоти літаків без аварійного радіомаяка ELT на борту.

Крім того, з 1 червня 2008 року польоти не зможуть виконувати повітряні судна, не обладнані системою попередження про небезпечне зближення із землею ЕGPWS.

Як повідомлялося, Державіаадміністрація в грудні 2007 року посилила правила міжнародних польотів для повітряних суден, не обладнаних бортовими системами безпеки.

Згідно наказу Державіаадміністрації N739 від 14 грудня, літаки, на яких відсутні системи ЕGPWS, ACAS II і аварійні радіомаяки ELT, мають право на міжнародний політ тільки після того, як країна, в повітряному просторі якої виконуватиметься рейс, надасть Державіаадміністрації відповідний дозвіл.

Центр координації польотів цивільної авіації має право видавати дозвіл на виліт таким літакам тільки з письмової згоди Державіаадміністрації, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Україна заборонить польоти літаків без бортових систем безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі