пʼятниця, 25 травня 2007 20:56

Україна відмовилася підписати угоду про формування спільного електроенергетичного ринку СНД

Україна відмовилася підписати угоду про формування спільного електроенергетичного ринку країн-учасників Співдружності Незалежних Держав.

Про це сказав перший віце-прем"єр, міністр фінансів Микола Азаров.

При цьому Азаров ухилився від чіткої відповіді на питання на прес-конференції про те, чи підписала Україна цей документ.

Він сказав, що Україна буде активно співпрацювати з партнерами по СНД у створенні цього ринку.

Водночас у довідковій інформації, розданій журналістам, сказано, що Україна не підписала проект документа про приєднання до цієї угоди, проект якого був схвалений Економічною радою СНД 27 грудня 2006 року.

Головуючий на засіданні глав урядів СНД 25 травня прем"єр Таджикистану Акіл Акілов назвав підписання угоди про формування спільного електроенергетичного ринку СНД одним з найбільш важливих питань серед 25, розглянутих на засіданні в п"ятницю.

Прем"єр Росії Михайло Фрадков також коментував підписання главами урядів СНД цієї угоди.

При цьому він сказав, що, хоча не всі поставили свої підписи під нею, але назвав підписання цієї угоди більшістю представників урядів корисним, оскільки така угода розширює можливість торгівлі електроенергією й створює рівний доступ споживачів електроенергії на території СНД.

На питання журналістів, що очікує країни, які відмовилися підписати цю угоду, Фрадков сказав, що не думає, що в будь-кого виникнуть проблеми, якщо прийнято осмислене рішення.

Він також сказав, що Росія прийняла рішення про участь у цій угоді, виходячи зі своїх національних інтересів.

Водночас він висловив жаль, що країни, які не приєдналися до цієї угоди, можуть пропустити вигідну для себе можливість, повідомляють Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Україна відмовилася підписати угоду про формування спільного електроенергетичного ринку СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі