пʼятниця, 29 травня 2020 00:03

Україна відкриває 66 контрольно-пропускних пунктів

Україна відкриває 66 контрольно-пропускних пунктів
Україна відкриває кордони. Фото: Дзеркало тижня

Опівночі 29 травня Україна відкриє пункти пропуску на кордоні з країнами Європейського Союзу та Молдови.

Йдеться про роботу 66 КПВВ, в коментарі Укрінформу розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"З 00:00 годин 29 травня пункти пропуску будуть відкриті для громадян та транспорту. Ми направили відповідні листи сусіднім країнам", - зазначив Демченко.

Він пояснив, що такі заходи відбуваються в межах виконання розпорядження уряду, яким внесені зміни до іншого розпорядження "Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення".

Демченко запевнив, що всі пункти пропуску з українського боку готові до оформлення громадян та транспорту, однак кожна суміжна країна самостійно приймає рішення про відкриття пункту. Про їхню готовність відкрити кордони стане відомо 29 травня.

Водночас речник звернув увагу, що тимчасово закритими залишаться 56 пунктів пропуску на кордоні з Російською Федерацією та Білоруссю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали пункти пропуску, які готують до відкриття

14 березня на виконання рішень РНБОУ щодо протидії поширенню коронавірусу в Україні Кабінет міністрів на позачерговому засіданні ухвалив розпорядження про тимчасове обмеження перетинання державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Україна відкриває 66 контрольно-пропускних пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі