вівторок, 27 травня 2008 13:46

Україна відкидає всі претензії Росії на Севастополь

Україна категорично не сприймає будь-які заяви, які ставлять під сумнів її територіальну цілісність, заявив керівник прес-служби українського МЗС Василь Кирилич. Так він прокоментував заяву спікера Ради Федерації Сергія Міронова про те, що Росія може поставити питання про статус Севастополя і його територіальної приналежності.

"Я ще раз хотів би підкреслити, що ми абсолютно категорично не сприймаємо будь-які заяви, суть і зміст яких ставлять під сумнів територіальну цілісність України", - сказав Кирилич у вівторок журналістам.

Коментуючи зроблену напередодні заяву Міронова, представник українського МЗС підкреслив, що в 1993 році Держдума РФ вже робила подібну заяву. 20 лютого 1993 року Рада Безпеки ООН ухвалила рішення, в якому ще раз підтвердив територіальну цілісність України і те, що заява Держдуми суперечить цілям і Статуту ООН і базовій угоді про двосторонні відносини між Україною і РФ.

"Позиція України досить чітка. Абсолютно некоректно, якщо одна сторона заявляє певні застереження очевидного характеру, які не входять в міжнародно-правові рамки", - сказав Кирилич.

Він також підкреслив, що останнім часом значно зріс потік заяв від російської сторони. На його думку, є підстави вважати, "що подібний потік (заяв) продовжуватиметься і надалі".

"Подібний потік заяв, на жаль, тільки нагнітає атмосферу двосторонніх україно-російських відносин. При цьому кожна нова заява практично повністю відображає зміст вчорашньої", - додав Кирилич, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Україна відкидає всі претензії Росії на Севастополь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі