пʼятниця, 22 лютого 2008 13:48

Україна входить у п"ятірку лідерів з виробництва комп"ютерних вірусів

Згідно з даними аналітичного звіту компанії РС Tools, Росія стала найбільшим світовим генератором зловмисного програмного забезпечення, троянів і класичних вірусів. Україна в цьому рейтингу займає п"ятий рядок.

За даними компанії, раніше лідером у цьому рейтингу був Китай, проте згідно з останніми даними в Росії виробляється 27,9% шкідливого ПЗ, тоді як у Китаї трохи менше - 26,5%.

За даними звіту, офіційна версія якого буде представлена завтра, ще 3-4 роки тому лідером за обсягами виробництва шкідливих кодів були США, але 2008 року країна зайняла третє місце з менш як 10%.

Укладачі звіту відзначають, що Росія зробила дуже швидкий ривок у обсягах виробництва вірусів, свого часу такого приросту обсягів не було ні в США, ні в КНР. Однозначну причину такого швидкого зростання  РС Tool не називає, проте на думку більшості експертів причин такого зростання кілька, по-перше, бурхливе зростання числа комп"ютерів і їх користувачів, по-друге, зростання телекомунікаційної інфраструктури і зниження цін на доступ в Інтернет, що зрештою також веде до збільшення числа користувачів. А по-третє, важливу роль в цьому зіграли і повна бездіяльність влади і правоохоронних органів, основні зусилля яких у сфері ІТ поки зосереджені на боротьбі з піратством, а не з розповсюдженням шкідливих кодів, що також протизаконно.

У РС Tools говорить, що припинення роботи напівміфічної мережі хакера RBN (Russian Business Network), про яку давно говорять всі західні провайдери, але чомусь не знає жоден російський, також не понизив кількість вироблюваних шкідливих кодів.

Повний список РС Tools виглядає таким чином:

1. Росія - 27.89%

2. КНР - 26.52%

3. США - 9.98%

4. Бразилія - 6.77%

5. Україна - 5.45%

6. Велика Британія - 5.34%

7. Франція - 3.81%

8. Німеччина - 2.14%

9. Швеція - 1.6%

10. Іспанія - 1.37%

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Україна входить у п"ятірку лідерів з виробництва комп"ютерних вірусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі