понеділок, 28 січня 2008 18:13

Україна узгоджуватиме з Росією перегляд ставок транзиту російського газу

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що Україна узгоджуватиме з Росією перегляд ставок транзиту російського газу по українській території.

"Всі наші кроки будуть узгоджені з Російською Федерацією", - сказала Тимошенко виступаючи перед комітетом Європейського парламенту у зарубіжних справах і делегацією Європейського парламенту, перед комітетом парламентської співпраці Україна-ЄС в понеділок в Брюсселі.

Відповідаючи на питання представників комітету про різницю в позиціях прем"єр-міністра і президента щодо перегляду транзитних ставок, Ю.Тимошенко підкреслила: "Ми єдині в тому, що оцінюємо сьогодні вартість транзиту газу як неринкову".

Тимошенко відзначила, що вартість транзитної ставки повинна наближатися до європейської, як наближається до європейської ціна російського газу на кордоні з Україною.

Разом з тим вона підкреслила, що український уряд "не зробить жодного необдуманого кроку" в питанні транзитних ставок. Тимошенко відзначила, що в Україні усвідомлюють, що стабільність транзиту газу через Україну означає стабільність енергопостачання Європи, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «Україна узгоджуватиме з Росією перегляд ставок транзиту російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі