вівторок, 29 квітня 2008 10:40

Україна скомпрометувала себе перед Європою

У Франції, Нідерландах, Іспанії та Італії відкликали з ринку українську олію через виявлення слідів нафти в ній.

Про це повідомив на брифінгу в понеділок представник Єврокомісії Майкл Манн.

"Вся ця олія була відкликана з ринку", - сказав він.

Манн зазначив, що вперше частки нафти в соняшниковій олії українського походження були виявлені минулого тижня у Франції, після чого повідомлення про це було розповсюдження через систему швидкого попередження для країн-членів ЄС – РАПЕКС.

Водночас, представник Єврокомісії зазначив, що на сьогоднішній день, у Єврокомісії немає підстав вважати, що рівень нафти, виявлений в олії українського походження, міг серйозно вплинути на стан здоров"я людей.

"Аналіз, зроблений щодо вмісту нафти в соняшниковій олії, показав, що цей рівень не може викликати якихось серйозних захворювань, чи мати якійсь серйозний вплив на здоров"я людини. Однак, Єврокомісія та країни-члени ще вирішать, чи потрібно провести додаткові дії на рівні ЄС з оцінки рівня ризику щодо вмісту нафти в соняшниковій олії", - сказав Манн.

Він також зазначив, що Єврокомісія сподівається обговорити це питання з представниками української влади, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Україна скомпрометувала себе перед Європою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі