вівторок, 12 серпня 2008 13:58

Україна припиняє постачання зброї до Грузії

Голова Верховної ради Арсеній Яценюк заявляє, що Україна не має наміру здійснювати додаткові постачання зброї до Грузії. Про це повідомила прес-служба парламенту.

Згідно з повідомленням, таку позицію спікер висловив під час розмови з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим в рамках телефонної розмови.

Яценюк нагадав Лаврову про те, що взаємини України і Грузії у військово-технічній сфері проходили виключно в рамках міжнародних норм і стандартів, про що регулярно була інформована ООН, а відповідні дані вносилися до реєстру озброєння.

Нагадаємо, що лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз прогнозує застосування Росією економічних санкцій до України через постачання українською стороною зброї до Грузії.

4 серпня міністр оборони Юрій Ехануров назвав безпідставними звинувачення України в незаконних постачаннях зброї до Грузії, оскільки відносно цієї країни немає ніяких міжнародних санкцій на операції по продажу-покупки зброї.

Україна наполягає на введенні до Південної Осетії міжнародного миротворчого контингенту і виступає за негайне припинення військових дій на території Грузії, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Україна припиняє постачання зброї до Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі