середа, 18 листопада 2015 00:44

Україна посіла 12 місце серед терористично небезпечних країн, Росія - 23

Україна посіла 12 місце у рейтингу країн щодо небезпеки тероризму Global Terrorism Index. Дослідження підготував міжнародний аналітичний центр "Інститут економіки і миру", передає ВВС-Україна.

Як зазначається, дослідження враховує інформацію щодо активності "терористичних груп" у 162 країнах протягом останніх 15 років. Особливу увагу приділено подіям 2014 року, коли, за даними аналітиків, "загальна кількість смертей через тероризм зросла на 80% у порівнянні з попереднім роком".

Як говориться у звіті, Україна разом з Сомалі, Єменом, Центральноафриканською республікою, Південним Суданом та Камеруном вперше увійшла до числа країн, де кількість жертв терактів перевищила 500 - за даними аналітиків, у 2014 році кількість таких жертв в Україні становила 665 (причому у 2013 році цей показник був нульовим).

Автор: economicsandpeace.org
 

Зокрема 298 таких смертей припадає на катастрофу малайзійського літака рейсу MH17 на Донбасі. Організатором тієї катастрофи автори звіту називають "Донецьку народну республіку". Офіційне розслідування обставин аварії малайзійського Боїнга та відповідальних за неї, яке проводять Нідерланди, ще триває.

Небезпека терактів в Україні за десятибальною шкалою оцінюється у 7,2 балів. Також автори дослідження стверджують, що на Україну припадає 2% від усіх жертв тероризму.

До першої десятки Global Terrorism Index входять Ірак, Афганістан, Нігерія, Пакистан, Сирія, Індія, Ємен, Сомалі, Лівія та Таїланд. Серед сусідів України до першої частини рейтингу входять також Росія (23 місце) та Туреччина (27 місце).

Зараз ви читаєте новину «Україна посіла 12 місце серед терористично небезпечних країн, Росія - 23». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі