четвер, 03 травня 2007 13:11

Україна підвищила ціну на електроенергію для Молдови на 9%

Україна в травні 2007 року доставить Молдови електроенергію за ціною 2,89 цента за 1 кВт.г, повідомили в керівництві молдавської державної компанії Energocom.

Відповідна домовленість досягнута між Energocom і "Укрінтеренерго". Як нагадали в Energocom, у квітні закінчився термін угоди, укладеної рік тому, згідно якої Молдова отримувала українську електроенергію вартістю 2,65 цента за 1 кВт.г. Таким чином, вартість електроенергії зростає на 9,05%.

"Ми домовилися з українськими партнерами погоджувати ціну щомісячно, підвищуючи її не більше ніж на соту цента за місяць", - сказав представник компанії.

За його словами, Національне агентство з регулювання в енергетиці Молдови зараз прораховує можливе підвищення тарифів, оскільки збільшилася ціна електроенергії, що виробляється молдавськими ТЕЦ. "Проте нові тарифи навряд чи будуть оголошені раніше липня", - сказали в Energocom.

Молдова залишається одним з основних споживачів української електроенергії. У поточному році держкомпанія Energocom отримає з України 300-350 МВт електроенергії проти 277,4 МВт в 2006 році, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Україна підвищила ціну на електроенергію для Молдови на 9%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі