середа, 14 серпня 2019 12:31

Україна передала Нідерландам справу МН17

Україна передала Нідерландам справу МН17
СБУ не повідомила, чи обрані підозрюваним запобіжні заходи і чи оголошені ці люди у розшук Фото: prm.ua

СБУ передала Нідерландам кримінальне провадження проти колишнього міністра оборони самопроголошеної ДНР Ігоря Гіркіна і ще 3 бойовиків, підозрюваних у причетності до збиття літака Malaysia Airlines рейсу МН17 на Донбасі.

СБУ не повідомила, чи обрані підозрюваним запобіжні заходи і чи оголошені ці люди у розшук, пишуть Українські новини.

"22.07.2019 матеріали кримінального провадження щодо зазначених підозрюваних передані компетентному органу Королівства Нідерланди в порядку, передбаченому ст. 599, 600 КПК України. Кримінальне провадження щодо зазначених осіб буде направлено до суду, який розпочнеться у Нідерландах орієнтовно в березні 2020-го", - сказано у відповіді.

Згідно до угоди про створення міжнародної слідчої групи, жодна інформація не може бути оприлюднена в пресі без згоди інших сторін угоди. На цьому наголошує СБУ.

Підозра висунута колишньому "міністру оборони" ДНР Ігорю Гіркіну, колишньому начальникові "головного розвідувального управління" ДНР Сергію Дубінському та його заступнику Олегу Пулатову. Також підозра пред'явлена співробітникові "розвідки" ДНР Сергію Харченку.

Гіркін, Дубінський і Пулатов - громадяни Росії, а Харченко - громадянин України.

Підозра стосується того, що вище зазначені особи сприяли транспортуванню на Донбас зенітно-ракетного комплексу "Бук", із якого збили літак Malaysia Airlines 17 липня 2014-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовиків, причетних до катастрофи МН17, допитуватимуть в режимі online

Гіркин діяв у координації з російською владою, про що зазначила слідча група.

Головне слідче управлінням Служби безпеки України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні про збиття 17 липня 2014-го літака Боїнг 777 рейсу MH-17. 7 серпня 2014-го Генеральна прокуратури України підписала чотиристоронню угоду про створення міжнародної спільної слідчої групи з розслідування цього злочину Україною, Нідерландами, Бельгією та Австралією, до якої у якості країни-учасника пізніше додали Малайзію.

Зараз ви читаєте новину «Україна передала Нідерландам справу МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі