вівторок, 09 вересня 2008 14:15

Україна на третьому місці за кількістю туристів в Анталії

Україна за кількістю своїх туристів на пляжах Анталії вийшла на третє місце після Німеччини та Росії. Департамент культури і туризму турецького регіону Анталія оприлюднив попередні підсумки цьогорічного курортного сезону.

За даним турецьких чиновників, за вісім місяців 2008 року на анталійських пляжах відпочило 335,6 тисячі українських туристів. Для порівняння, за цілий 2007 рік Анталію відвідало 232 тисячі українців.

Усього ж з початку 2008 року в Анталії побувало 6,6 мільйона чоловік. Найбільше туристів приїхало в Анталію з Росії - із січня по серпень курорт відвідало 1,6 мільйона (приріст - 24%) громадян цієї країни. Другою за кількістю своїх туристів на пляжах Анталії йде Німеччина. Саме звідти з спочатку роки приїхало 1,5 мільйона туристів.

Як зазначає видання, туроператори пояснюють популярність турецьких курортів серед українців і росіян у першу чергу оптимальним співвідношенням ціна/якість. Ще один плюс Туреччини - спрощена система одержання візи.

"Одержати візу в країну Шенгену не завжди просто. Для цього потрібно оформити багато документів і витратити час. У Туреччині одержання візи зводиться до відмітки в паспорті, яку проставляють в аеропорті після прильоту туриста", — сказав у коментарі Дело комерційний директор компанії Tez Tour Аркадій Маслов.

Водночас останнім часом все більше українців надають перевагу більш дорогому відпочинкові. За словами керівника відділу бронювання продажів компанії Ідриска-Тур Дмитра Гудвія, якщо раніше пріоритетним був відпочинок економкласу, то цього року місця у висококласних готелях продаються набагато швидше, повідомляє Дело

Зараз ви читаєте новину «Україна на третьому місці за кількістю туристів в Анталії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі