пʼятниця, 14 грудня 2007 19:55

Україна на професійному рівні ліквідувала катастрофу в Керченській протоці - представник ЄС

Керівник відділу з питань енергетичної безпеки генерального директорату Європейської комісії з питань зовнішніх відносин Фаузі Бенсарса заявляє, що українські органи влади вжили всіх необхідних заходів ліквідації наслідків стихійного лиха в Керченській протоці й про те, що не існує небезпеки для екології Чорного моря.

"За висновками експертів ЄС на цьому етапі небезпеки немає, всі ті заходи, які мали бути, були проведені вчасно й на дуже професійному рівні", - сказав він на прес-конференції сьогодні в Києві.

Ф.Бенсарса відзначив, що за нинішньої температури та погодних умов нафта, мазут і сірка, які потрапили у води Чорного моря, є небезпечними, але з підвищенням температури потрібно буде вжити нових заходів для очищення акваторії. Тому що з наближенням літа підвищення температури може призвести до погіршення стану екосистеми, що вплине на фауну та розвиток туризму.

Єврокомісія пропонує провести наукову оцінку шкоди, завданої катастрофою, економічний аналіз наслідків, яких заподіяв розлив нафти, а також інституціональної здатності українських органів влади реагувати на подібні ситуації.

"Незважаючи на швидку реакцію, із цієї ситуації потрібно зробити уроки й покращити інституціональну здатність реагування на подібні катастрофи", - сказав він, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Україна на професійному рівні ліквідувала катастрофу в Керченській протоці - представник ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі