вівторок, 06 березня 2007 13:53

Україна на 78 місці в туристичному рейтингу

 

У рейтингу найпривабливіших країн для туристів, складеному "Всесвітнім економічним форумом" (World Economic Forum), Україна зайняла 78 місце.

Як повідомляється в офіційному прес-релізі WEF, Україна обійшла Шрі-Ланку і поступилася Сальвадору, які зайняли 79 і 77 місця відповідно.

Всього в списку 124 країни, на останніх місцях розташувалися африканські країни, замикають список Ангола, Бурунді, Республіка Чад.

При складанні рейтингу його автори враховували 13 чинників, що впливають на туристичну привабливість: місцеві закони, державну політику у сфері туризму, національні особливості, екологію, безпеку, санітарні умови, ціну відпочинку і рівень готелів, інфраструктуру транспорту і зв"язку, професіоналізм персоналу та ін. економічні показники.

Перше місце дісталося Швейцарії з 5,66 балами, друге - Австрії, третє - Німеччині. В десятку лідерів також увійшли Ісландія, США, Канада, Великобританія, Гонконг, Сінгапур і Люксембург.

У лютому стало відомо про найнебезпечніші країни для туристів. Свій рейтинг опублікував американський журнал "Forbes". Лідирує в цьому сумнівному рейтингу Африка.

Шість країн континенту визнано найбільш небезпечними для туристів і вони не рекомендуються для відпочинку і туризму. Це Сомалі, Кот-Д"івуар, Чад, Конго, Судан, Ліберія.

Крім того, високим ступенем небезпеки відрізняються Бурунді, Шрі-Ланка і Пакистан. Крім африканських країн, підвищена група небезпеки (5-а) привласнена Іраку, Афганістану і Лівану у зв"язку із загостренням політичної ситуації в регіоні, пише РБК-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Україна на 78 місці в туристичному рейтингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі