четвер, 03 липня 2008 14:10

Україна на 76 місці за рівнем людського розвитку

Починаючи з 1990 року Організація Об"єднаних Націй готує звіт щодо рівня загального людського розвитку та статків. Цей рівень вимірюється індексом людського розвитку – ІЛР.

Індекс є похідним таких важливих показників високого добробуту країни як: довга тривалість життя та добре медичне обслуговування, рівень освіти (кількість письменних людей та кількість населення із початковою, середньою та вищою освітою), загальна якість життя (ВВП, прибуток на душу населення, купівельна спроможність).

Індекс, менший за 0,5, мають країни із низьким рівнем розвитку. Всі 22 країни із цієї категорії – африканські. Дев"ять держав із цієї категорії перемістились до списку країн із середнім розвитком, у якому перебуває й Україна. Наша держава покращила свій минулорічний статус на 2 позиції, проте суттєво відстає від своїх сусідів: Росії(67), Білорусі(64), Румунії(60) та Польщі(37).

Індекс 0,8 притаманний країнам із високим рівнем розвитку, до якого входять всі держави Західної Європи, Північної Америки, а також деякі країни Океанії, Південної Америки, Південно-Східної Азії.

У рейтингу представлені 170 держав, котрі вчасно подали ООН необхідні статистичні дані. Перша рейтингова система.

Зараз ви читаєте новину «Україна на 76 місці за рівнем людського розвитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі