середа, 25 липня 2007 12:57

Україна на 51-му місці за багатством у рейтингу Всесвітнього банку

Україна з об"ємом ВВП у 106 мільярдів доларів посіла п"ятдесят перший рядок серед економік країн світу за об"ємом валового внутрішнього продукту за 2006 рік у рейтингу, складеному Всесвітнім банком.

До першої трійки в цьому списку входять США, Японія та Німеччина. ВВП Сполучених Штатів Америки склав майже 13 820 мільярдів доларів. У Японії цей показник дорівнює приблизно 4 340 мільярдам доларів, у Німеччини – майже 2 907 мільярдам доларів. Російський валовий внутрішній продукт близький до відмітки в 987 мільярдів доларів – це 11 місце.

Інші країни СНД розмістились у рейтингу нижче за п"ятдесяте місце. Казахстан з об"ємом валового внутрішнього продукту понад 77 мільярдів доларів опинився на п"ятдесят п"ятому місці. Білорусія стала тільки шістдесят восьмою в списку Всесвітнього банку. Її ВВП оцінили майже в 37 мільярдів доларів, передають "Вести.ру".

Азербайджан і Узбекистан посіли вісімдесят перше і вісімдесят дев"яте місця. ВВП цих країн досяг 20 і 17 мільярдів доларів відповідно. Туркменія опинилася на сто четвертому місці. Експерти Всесвітнього банку оцінили її валовий внутрішній продукт у 10,5 мільярдів доларів. У Грузії цей показник застиг на відмітці в 7,5 мільярдів доларів. Країна займає лише 117 строчку в рейтингу.

Вірменія та Молдова опинилися на сто двадцять другому і сто тридцять дев"ятому місцях. Їх ВВП склав 6,4 і 3,3 мільярда доларів, відповідно. Серед країн СНД останньою в рейтингу стала Киргизія. З об"ємом ВВП в 2,7 мільярда доларів вона розмістилася на сто сорок третій позиції у списку.

Відзначимо, що всього у "хіт-параді" Всесвітнього банку брали участь 183 країни світу, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Україна на 51-му місці за багатством у рейтингу Всесвітнього банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі