понеділок, 07 квітня 2008 20:09

Україна може перетворитися на знімальний майданчик для закордонних режисерів

Україна може перетворитися на знімальний майданчик для закордонних режисерів

Українська кіноіндустрія оживає і стрімко розвивається, на ринку з"явилися професіонали, інвестиції та іноземні замовлення. Для рекламних кліпмейкерів інформація, можливо, і не вельми приємна, однак сучасний темп кіноіндустрії настільки високий і жвавий, що вчорашні професійні виробники рекламних роликів починають знімати серіали, а потім і художні фільми. Ринок, правда, ще молодий і не до кінця сформований, зате амбітний.

Все починалося з голого ентузіазму. Після довгого застою на депресивний кіноринок 90-х вийшли кілька продакшн-компаній. Вони хотіли робити нове кіно по-новому. Але як - тоді ще не знали. Саме вони першими стали відроджувати кіновиробництво. Ставку робили на музичні кліпи, рекламу, пізніше – телесеріали.

Тепер на ринку близько сотні продакшн-компаній. Вони виростили фахівців високого класу, придбали найновішу техніку, а в їхніх портфоліо дедалі більше робіт, виконаних на іноземні замовлення. Знімати в Україну вже кілька років масово їдуть як з Москви, так і з Заходу.

Продакшн-студії вже дозріли до повнометражного художнього кіно. Звісно, реклама й кліпи залишатимуться джерелом стабільного прибутку. Та саме на фільми нині орієнтується більшість компаній. Для них це, окрім фінансової складової, ще проба сил у глобальному проекті, робота на власний імідж і престиж.

Україна може перетворитися на знімальний майданчик для закордонних режисерів. Щось на зразок Латинської Америки, де знімається більшість голлівудських блокбастерів. Вітчизняні митці запевняють: неважливо як – головне, аби ринок розвивався. Навіть якщо 80% фільмів зніматимуть не для українського глядача, все одно для кіноіндустрії це добре. На ринку залишатиметься більше грошей, виростатимуть нові професіонали і з"являтимуться передові технології. А отже, буде більше можливостей для відродження українського кіно з власним обличчям, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна може перетворитися на знімальний майданчик для закордонних режисерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі