понеділок, 21 квітня 2008 18:51

Україна і Німеччина домовилися спільно освоювати космос

Україна і Німеччина парафували рамкову угоду про співпрацю в космічній сфері.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Національного космічного агентства (НКАУ).

Угода підписана директором НКАУ Юрієм Алексєєвим і директором німецького космічного агентства (DLR) Людвігом Баумгартеном.

В рамках співпраці планується спільне створення, розробка, дослідження і управління орбітальними і суборбітальними платформами і відповідними космічними апаратами для спостереження за поверхнею Землі, навігація, дослідження невагомості, телекомунікації, а також проведення наукових експериментів.

Окрім цього, планується спільна розробка технологій для космічних платформ, використання космічної інфраструктури, обмін космічними даними, наземні тренування і підготовка експертів.

Підписання угоди планується в ході роботи Міжнародного авіакосмічного салону Ila-2008, який пройде в травні в Берліні (Німеччина).

Як повідомлялося, в квітні Україна і Єгипет домовилися про співпрацю в космічних дослідженнях.

У березні Україна і Казахстан домовилися розробити програму співпраці в космічній сфері на 2008-2009 роки.

У березні Україна і США домовилися про співпрацю у сфері дослідження і використання космічного простору в мирних цілях, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Німеччина домовилися спільно освоювати космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі