пʼятниця, 14 вересня 2007 15:33

Україна і ЄС оформили новий візовий режим

Україна і Євросоюз підписали двосторонню угоду про новий візовий режим і угоду про реадмісію, які найближчим часом будуть ратифіковані парламентами обох країн.

Про це повідомив Президент України Віктор Ющенко сьогодні на загальній прес-конференції учасників саміту "УкраїнаА-ЄС".

"Сьогодні ми є свідками підписання двосторонньої угоди про новий візовий порядок і угоди про реадмісію, які найближчим часом будуть введені і ратифіковані європейським і українським парламентами. Це надзвичайно динамічна робота, яка завершилася великим успіхом", - відзначив глава держави.

Ющенко також повідомив, що за підсумками саміту були підписані й інші документи. Зокрема, загальна заява, загальний звіт про прогрес у переговорному процесі щодо поглиблення нової базової угоди між Україною-ЄС, загальний звіт про прогрес у реалізації меморандуму між Україною і ЄС щодо співпраці в енергетичній сфері.

"Ми продемонстрували в рамках 11 саміту "Україна-ЄС" повну відвертість позицій. Ми продемонстрували дружну атмосферу цього переговорного процесу. Не кожен саміт закінчується підписанням таких базових документів, які ми прийняли сьогодні", - відзначив Ющенко, передає "proUA".


Зараз ви читаєте новину «Україна і ЄС оформили новий візовий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі