неділя, 24 травня 2020 15:10

"Україна чинитиме опір": у Києві відбувається акція протесту

"Україна чинитиме опір": у Києві відбувається акція протесту
Поліція боїться провокацій від протестувальників

У неділю, 24 травня, на майдані Незалежності у столиці проходить акція протесту "Україна чинитиме опір" проти політики президента Володимира Зеленського щодо війни на Донбасі. Також учасники вимагають звільнити главу Офісу президента Андрія Єрмака.

У протесті беруть участь "Національний корпус", "Демократична свобода", політична партія "Свобода" та інші.

Учасники акції вимагають від Зеленського "припинити політику капітуляції перед Росією", звільнити утримуваних майданівців, добровольців і волонтерів, відновити зближення України з ЄС та НАТО, звільнити главу Офісу президента Андрія Єрмака, перестати призначати на посади "кварталівців" та прихильників Януковича.

Ексміністр освіти Сергій Квіт, який є членом Стратегічної ради "Руху опору капітуляції", на питання, чи будуть такі акції триватимуть далі, відповів: "Ми не маємо на меті розхитувати ситуацію. Тому, що ми зараз у стані війни. Але ми повинні висловити свою точку зору".

Також на Майдані журналісти помітили Сергія Тамаріна і Олександра Волкова. Як відомо, їх затримували за сутичку з ексрадником секретаря РНБО Сергієм Сивохою під час презентації "Національної платформи".

Тим часом правоохоронці оточили площу. Аби не допустити порушень громадського порядку, працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу заступили на посилене чергування.

"Правоохоронці звертаються до організаторів та учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства та карантинних обмежень і не порушувати громадський порядок", – йдеться у повідомленні пресслужби поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ у диму: біля багатоповерхівок спалахнула пожежа

У суботу, 23 травня, активісти Нацкорпусу пікетували офіс кума Путіна Віктора Медведчука й закликали припинити його антиукраїнську діяльність.

Зараз ви читаєте новину «"Україна чинитиме опір": у Києві відбувається акція протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі