пʼятниця, 28 лютого 2020 10:33

Укравтодор запустив онлайн-карту для водіїв

Укравтодор запустив онлайн-карту для водіїв
Укравтодору можна поскаржитися онлайн на поганий стан дороги. Фото: poltava.to

В Укравтодорі запустили онлайн-карту, на якій вказано інформацію про поточні та заплановані ремонти автошляхів.

"Громадяни можуть отримувати об'єктивну й актуальну інформацію щодо стану проїзду (ремонтів, ДТП, перекриття руху, ускладнення руху), про об'єкти придорожнього сервісу, розташування паркінгів та аварійно-небезпечних ділянок, погодних умов на дорогах тощ. Крім того, це допоможе слідкувати за підрядниками, що роблять ремонти та будують шляхи", - пояснюють у пресслужбі відомства.

Дані про стан доріг карта отримує від Гідрометцентру, системи зважування машин у русі (Weigh-in-motion), дорожніх камер, сканерів, а також низки мобільних додатків, з якими Укравтодор уклав співпрацю. Серед них - Waze, Bolt, Uber, "Дія" тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Б'є всі рекорди: назвали суму, яку виділять на ремонт доріг

Крім цього, безпосередньо на самій карті існує модуль для звернення, за допомогою якого можна поскаржитися на поганий стан дороги.

"Люди їдуть автомобільною дорогою - у процесі руху у виникають питання. Наприклад, відсутнє освітлення, сміття на узбіччі, вибоїна, перешкода руху тощо. Тоді зможуть напряму звертатися до Укравтодору. Звернення потрапить до диспетчера, а громадянин надалі зможе відстежувати статус його опрацювання і виконання", - повідомив директор Укрдорзв'язку Вадим Горюшко.

Відповідна карта працює з браузера, її можна знайти за посиланням.

Укравтодор оголосив тендер на будівництво транспортних розв'язок на автомобільних дорогах Київ - Одеса біля Чабанів і Боярки та Київ - Чоп біля Стоянки. Виконуватимуть роботи за рахунок коштів позик Європейського інвестиційного банку і Європейського банку реконструкції та розвитку

Зараз ви читаєте новину «Укравтодор запустив онлайн-карту для водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі