понеділок, 21 квітня 2008 14:44

Угорці знімають в Україні фільм про Голодомор 1932-1933 років

Угорці знімають в Україні фільм про Голодомор 1932-1933 років

Президент України Віктор Ющенко дав інтерв"ю Першому національному каналу угорського телебачення, яке готує українсько-угорський документальний фільм про Голодомор 1932-1933 років.

Ющенко нагадав про масштабні людські втрати унаслідок голоду 1932-1933 років, повідомляє прес-служба президента в понеділок.

Президент підкреслив штучний характер голоду. "Це не рік, коли у нас не було урожаю", - сказав він, запевнивши, що Україна стабільно виступала експортером зерна в ті роки в рамках політики хлібозаготівель.

"Це був політичний задум розправи над найбільш незалежним класом, яким було в тридцяті роки українське селянство", - сказав Віктор Ющенко.

Він виразив задоволення процесом визнання Голодомору міжнародним співтовариством, а також відновлення історичної правди.

Фільм вийде в ефір Першого національного телеканалу Угорщини орієнтовно в кінці травня.

В ході роботи над фільмом творча група планує зустрітися з істориками, дослідниками, людьми, які пережили 1932-1933 роки, а також звернутися до архівних і музейних матеріалів.

Зйомки проходитимуть на місцях трагедії - в південних, східних і центральних областях України, повідомляє Цензор.

Зараз ви читаєте новину «Угорці знімають в Україні фільм про Голодомор 1932-1933 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі