четвер, 17 січня 2008 09:18

Уго Чавес знову звинуватив Колумбію та США в змові з метою його вбити

Президент Венесуели Уго Чавес звинуватив Колумбію й США в змові з метою його вбивства. Венесуельський лідер вже не раз заявляв, що Сполучені Штати спробують фізично усунути його. Проте Богота згадана в подібному контексті вперше.

Глава венесуельської держави, який знаходиться з візитом в нікарагуанській столиці Манагуа,  знов підняв цю тему в самому розпалі полеміки між Каракасом і Боготою навколо звільнення заручників, яких утримують ліві екстремісти з так званих Революційних збройних сил Колумбії (РЗСК).

"У нашому розпорядженні є фотографії та записи зі зборів, що проходили в Боготі, на яких північноамериканські та колумбійські військові плели змову з метою дестабілізації обстановки у Венесуелі, змову з метою мого вбивства", - заявив Чавес, відзначивши, що показував ці матеріали президентові Колумбії Альваро Урібе.

"Ці люди хочуть, щоб між Колумбією і Венесуелою розгорівся військовий конфлікт, і "парамілітаріс" (ультраправі колумбійські угруповання) атакували Венесуелу, використовуючи безліч способів. Вони розв"язали б економічну і психологічну пропаганду, дискредитуючи владу в нашій стані, і захоплювали в полон, підкуповували і шантажували венесуельських військових", - підкреслив Чавес.

Заяви президента Венесуели прозвучали після того, як він допоміг на початку січня в звільненні двох жінок, що знаходилися протягом декількох років в полоні у РЗСК. Цій гуманітарній операції передувала низка взаємних випадів між Чавесом і Урібе з приводу посередницької ролі венесуельського лідера в урегулюванні внутрішнього воєнного конфлікту в Колумбії, передає ИТАР-ТАСС.
Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес знову звинуватив Колумбію та США в змові з метою його вбити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі