середа, 16 січня 2008 09:16

Уго Чавес запропонував гондурасцям нафту в обмін на молоко

Президент Венесуели Уго Чавес запропонував властям Гондурасу компенсувати продуктами агропромислового комплексу 40% вартості пального, яке вони купуватимуть у Каракаса. Вуглеводні поставлятимуться в центральноамериканську країну в рамках альянсу "Петрокарібе", до якого вона приєдналася в кінці минулого року.

Чавес і Селайа підписали попередню угоду, згідно з якою Гондурас купуватиме у Венесуели протягом двох років більшу частину нафтопродуктів, споживаних країною. 60% вуглеводнів оплачуватимуться безпосередньо після постачання. Вартість решти 40% погашатиметься в розстрочку протягом 20 років з одним відсотком річних.

"Я прибув допомогти Гондурасу в справі економічного зростання і боротьбі з бідністю. Наша допомога - не милостиня, а пропозиція про співпрацю", - підкреслив Чавес на спільній прес-конференції з президентом Гондурасу Мануелем Селайєю, що відбулася в столиці країни Тегусігальпі.

За словами венесуельського лідера, на схожих умовах ведеться енергетична співпраця з Аргентиною, Чилі та рядом інших країн регіону. "Аргентинці виплачують нам борг тракторами, ліфтами, онкологічним устаткуванням, - відзначив він. - Ви ж (Гондурас) можете поставляти нам молоко".

"У свою чергу ми готові гарантувати енергетичну безпеку Гондурасу", - підкреслив Чавес.

Завершивши візит до Гондурасу, Уго Чавес попрямував до Нікарагуа. Це останній пункт його дводенного центральноамериканського турне, початого в понеділок у Гватемалі, де глава венесуельської держави був присутній на церемонії інавгурації президента Альваро Колома. NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес запропонував гондурасцям нафту в обмін на молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі