понеділок, 18 серпня 2008 08:33

Уго Чавес: "США використало Грузію для ослаблення Росії"

Президент Венесуели Уго Чавес заявив, що підтримує дії Росії в зоні грузино-осетинського конфлікту Про це повідомляє агентство "Рейтер".

Під час недільної телерадіопередачи "Алло, президент" Чавес, відомий своєю критикою в адресу США, сказав, що Вашингтон використовував Грузію для того, щоб ослабити вплив Росію.

"Намір США - це зменшити вплив Росії до мінімуму. Росіяни робили те, що вони повинні були робити. Ми з Росією!" - підкреслив венесуельський лідер.

Раніше підтримку Росії виразив глава Куби Рауль Кастро.

Нагадаємо, що держсекретар США Кондоліза Райс заявила, що Росія після подій в Грузії може не відновити свою міжнародну репутацію.

Також, за словами держсекретаря США, адміністрація Джорджа Буша разом зі своїми союзниками має намір розглянути питання про майбутні взаємини між Росією і Заходом, а також про відношення до Росії в різних дипломатичних, політичних і економічних інститутах.

Дмитро Медведєв повідомив, що Росія 18 серпня в Грузії почне виведення військового контингенту на позиції, визначені вирішенням Змішаної контрольної комісії (ЗКК) з врегулювання грузино-осетинского конфлікту в 1999 році, повідомляє Reuters, РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес: "США використало Грузію для ослаблення Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі