понеділок, 11 лютого 2008 08:40

Уго Чавес погрозив перекрити нафту для США

Президент Венесуели Уго Чавес увечері 10 лютого погрозив зупинити відвантаження нафти в США в рамках "економічної війни". За його словами, це відбудеться в тому випадку, якщо американська Exxon Mobil Corp. відсудить собі зарубіжні активи венесуельської державної нафтової компанії Petroleos de Venezuela SA.

"Раз ви заморожуєте наші активи, чим шкодите нам, то і ми нашкодимо вам", - заявив Чавес, коментуючи рішення лондонського суду про заморожування 12 мільярдів венесуельських доларів, розміщених за кордоном.

"Тільки спробуйте піти цим шляхом! І ви побачите: ні краплини нафти не буде відправлено до імперії Сполучених Штатів", - додав венесуельський лідер.

Заяви Чавеса стали відповіддю на рішення британського суду, який прийняв сторону американської компанії Exxon Mobil Corp., яка поскаржилася на дії Каракаса.

Позов про стягнення мільярдів доларів був направлений після того, як Венесуела ввела нові умови роботи іноземних нафтових компаній на своїй території.

Згідно з цими правилами державі, тобто Petroleos de Venezuela SA, відійшли 60 відсотків активів усіх нафтовидобувних підприємств, що діють на території Венесуели. Після цього стало відомо, що компанії ConocoPhillips і Exxon Mobil ухвалили рішення про остаточний відхід із країни, оскільки не могли погодитися на ці умови, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес погрозив перекрити нафту для США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі