пʼятниця, 04 січня 2008 12:32

Уго Чавес оголосив про оновлення уряду Венесуели

Президент Венесуели Уго Чавес оголосив на традиційному вечірньому телешоу "Алло, президент!", що уряд країни оновиться більш ніж наполовину: з 24 членів кабінету міністрів зміняться 13.

Віце-президент Хорхе Родрігес залишить свій пост і перейде на роботу в Об"єднану соціалістичну партію Венесуели, очолювану Чавесом. Його місце займе міністр житлового будівництва - відставний армійський полковник Рамон Карісалес. Багато прихильників Чавеса вважають Родрігеса винним у провалі референдуму про розширення президентських повноважень в грудні 2007 року.

Головою президентської адміністрації стане Хессе Чакон, міністр телекомунікацій. Про інші перестановки Чавес розповідати не став, відзначивши, що ще не встиг переговорити з усіма членами уряду, яким намітив відставки.

Востаннє такі масштабні перестановки в уряді Чавес проводив наприкінці 2006 року, після свого переобрання на новий президентський термін.

У грудні в Венесуелі пройшов референдум, на який було винесено 69 поправок до Конституції. Громадянам пропонувалося, зокрема, збільшити президентський термін з шести років до семи і дозволити одній і тій самій людині переобиратися на вищий державний пост необмежену кількість разів. 51 відсоток венесуельських виборців проголосували проти цих поправок. Це стало першою поразкою Чавеса у всенародному голосуванні з моменту його приходу до влади в 1998 році, повідомляє France Presse.
Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес оголосив про оновлення уряду Венесуели». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі