пʼятниця, 23 листопада 2007 09:03

Уго Чавес не чекав усунення від посередницької місії

Президент Венесуели Уго Чавес висловив жаль у зв"язку з рішенням глави колумбійської держави Альваро Урібе відмовитися від його посередництва у звільненні заручників лівоекстремістського угрупування.

Чавес відзначив, що відмова від гуманітарної місії, яка була зроблена за особистою пропозицією президента Урібе, стала для нього "цілковитою несподіванкою", повідомляє  ІТАР-ТАСС. Він вважає, що встановлені контакти і проведені протягом трьох місяців консультації давали змогу розраховувати на укладення "гуманітарної угоди" по обміну 45 заручників, що тривалий час знаходяться в руках лівоекстремістських Збройних сил Колумбії (РЗСК), на 500 бойовиків цього угрупування, що відбувають тюремне ув"язнення.

Чавес відзначив, що на початку листопада отримав згоду Урібе на зустріч у горах Колумбії з 77-річним Мануелем Маруландою, який понад 40 років беззмінно очолює це незаконне збройне угрупування, що налічує близько 20 тисяч бойовиків.

Венесуельський президент наголосив, що рішення президента Колумбії тим більше стало для нього несподіваним, оскільки тільки у вівторок він з відома Урібе обговорював у Парижі з президентом Франції Ніколя Саркозі питання, пов"язані із звільненням Інгрід Бетанкур, утримуваною РЗСК з лютого 2002 року. У прямому телеефірі Чавес звернувся до Маруланде із закликом проявити гуманізм і в односторонньому порядку випустити на свободу групу заручників, повідомляє NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес не чекав усунення від посередницької місії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі