пʼятниця, 15 березня 2013 09:38

УГКЦ запросила нового Папу у Київ на святкування ювілею хрещення Русі

УГКЦ запросила нового Папу у Київ на святкування ювілею хрещення Русі
Святослав Шевчук. Фото: gazeta.ua

Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) висловив надію, що новообраний Папа Франциск підтримає прагнення УГКЦ отримати патріарший статус.

"Папа знає про те, що наша Церква змагається за визнання за нею патріаршої гідності, - сказав Глава УГКЦ під час прес-конференції в Римі 14 березня, повідомляє РІСУ. - Ми не раз із ним говорили про те, що це не є питання зовнішньої прикраси, це питання визнання дійсності, якою живе наша Церква. І таким чином кожен крок щодо подальшого розвитку – це крок до Патріархату, і очевидно, що ми будемо в той чи інший спосіб про це говорити за різних обставин. Але ми залишаємо повну свободу Святішому Отцеві цей факт оприлюднити. І я думаю, що це все ж таки станеться".

Патріарх Святослав також повідомив, що у своєму сьогоднішньому листі-привітанні він запросив Святішого Отця в Україну.

"Зокрема, я повідомив, що цього року ми святкуємо ювілей – 1025-річчя хрещення Русі-України і з цієї нагоди буде освячений наш кафедральний собор у Києві. Ми про цей собор також із ним багато говорили за різних обставин. Сподіваюся, що він прийме моє запрошення", - сказав Глава УГКЦ.

За словами Патріарха Святослава (Шевчука), ще однією нагодою до тіснішого спілкування з новим Папою стане 50-ліття перенесення мощей св. Йосафата Кунцевича до базиліки апостола Петра, яке УГКЦ відзначатиме 25 листопада.

"Це відбувалося в контексті ІІ Ватиканського Собору і сам тодішній Папа був присутній на цій події. Цього року ми хочемо зробити прощу українського єпископату до Рима і сподіваємося, що буде й момент зустрічі зі Святішим Отцем", - додав Глава УГКЦ.

 

Зараз ви читаєте новину «УГКЦ запросила нового Папу у Київ на святкування ювілею хрещення Русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі