субота, 15 грудня 2018 23:45

УГКЦ готова до співпраці з новою Православною Церквою України

УГКЦ готова до співпраці з новою Православною Церквою України
Верховний архієпископ УГКЦ Святослав Шевчук привітав православних із об'єднавчим Собором.

Глава українських греко-католиків блаженніший Святослав привітав православних українців із Об'єднавчим собором і обранням нового предстоятеля.

"Сьогодні (15 грудня -ред.) особливий історичний момент для християн України. Дозвольте мені сердечно привітати наших братів православних із об'єднавчим Собором", - сказав верховний архієпископ УГКЦ Святослав Шевчук.

Він також висловив готовність до співпраці з новою Помісною Православною Церквою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми об'єдналися - новий глава Української православної церкви

"У цей історичний момент я хочу простягнути братню руку від імені нашої церкви до новообраного предстоятеля та до всіх православних братів, кажучи, що відтепер ми йдемо разом в історію, до єдності, до правди. Бо від того, наскільки ми сьогодні плекаємо єдність та долаємо те, що нас роз'єднує, залежить майбутнє церкви, народу та української вільної, незалежної, європейської держави. Попереду - багато праці", - сказав священнослужитель УГКЦ.

15 грудня в Софії Київській пройшов Об'єднавчий собор, на якому таємним голосуванням був обраний предстоятель єдиної Української православної церкви. Ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).

Після обрання він заявив, що двері української автокефальної церкви відкриті для всіх.

У РПЦ заявили, що учасники Об'єднавчого собору "будуть стерті з історичної пам'яті".

Зараз ви читаєте новину «УГКЦ готова до співпраці з новою Православною Церквою України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі