середа, 22 грудня 2010 20:51

Учителька замучила 12 щурів, щоб навчити дітей правильно харчуватися

Учителька замучила 12 щурів, щоб навчити дітей правильно харчуватися

Вчителька хімії довела шкоду улюбленої їжі більшості українських школярів. Про це пише Сегодня.

У дніпропетровській школі № 25 вчителька хімії разом з учнями вирішили провести незвичайний експеримент з улюбленою їжею школярів - чіпсами та сухариками. У якості піддослідних вибрали 12 гризунів.

Їх розділили на чотири групи: одних годували чіпсами, других - сухариками, третім у їжу насипали підсилювач смаку глутамат натрію (Е621), який виробники додають у ковбаси і у фастфуд, а четвертих годували зерновими, овочами та фруктами.

"Коли дітям кажеш, що чіпси шкідливі для здоров'я, вони все одно їх їдять, - стверджує вчитель хімії та основ здоров'я Тетяна Дейнега. - Я вирішила, що діти повинні побачити на власні очі, що буде відбуватися зі здоров'ям гризунів після вживання сухариків і чіпсів".

За словами Тетяни Дейнеги, щури, яких годували сухариками, на двадцятий день стали один за одним вмирати. Перед смертю вони осліпнули й облисіли. Пізніше експертиза показала - тварини померли від цирозу печінки, серйозного порушення травлення і сітківки ока.

"Печінка цих тварин стала жовтуватою. Це означає, що її клітини стали наповнюватися жировими крапельками і гинути", - пояснив кандидат ветеринарних наук Валентин Єфімов. Не кращий стан був і у тих щурів, які їли сухарі. Гризуни з третьої групи, їли їжу, приправлену глутаматом натрію, стали агресивними і залежними. І лише ті, хто харчувався зерном та овочами, почувалися чудово.

Після експерименту школярі повідомили, що чіпси і сухарики більше ніколи не будуть їсти.

"Мені дуже шкода щурів, але продукти, якими ми їх годували, вживають і люди, а людей мені шкода ще більше", - розповіла школярка Марія Каширіна.

Зараз ви читаєте новину «Учителька замучила 12 щурів, щоб навчити дітей правильно харчуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі