субота, 12 січня 2008 18:02

Учені з"ясували, що від жувальної гумки можна схуднути

Пристрасть до жувальної гумки без цукру може призвести до діареї та істотної втрати ваги. З таким попередженням виступили німецькі медики.

За їх словами, провиною всьому - сорбіт, який широко використовується в харчовій промисловості як підслащувач. Ця речовина володіє послаблюючою дією і її вживання у великих кількостях може порушити нормальну роботу шлунково-кишкового тракту.

Представники харчової галузі стверджують, що сорбіт (або його розчин - сорбітол) - безпечний для людини. Ця речовина, говорять вони, міститься в багатьох ягодах та фруктах, наприклад, грушах, яблуках, сливах, абрикосах і персиках. Крім того, указують виробники, на етикетці продуктів міститься попередження для покупців про можливі негативні наслідки надмірного вживання сорбіту.

Сорбіт повсюдно використовується як замінник цукру, зокрема при виробництві продуктів, призначених для діабетиків. У фармакології ця речовина також використовується як проносне, проте не дивлячись на застереження, що містяться на упаковках жувальної гумки та інших продуктів, багато людей до кінця не усвідомлюють, що велика кількість сорбіту може призвести до проблем із здоров"ям, відзначають фахівці, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували, що від жувальної гумки можна схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі