середа, 06 лютого 2008 16:31

Учені з"ясували, що діабет виникає через погану екологію

Зв"язки між екологічним забрудненням і діабетом другого типу виявили учені з Університету Кембриджа.

Органічні частинки, типу пестицидів, що містяться в крові у високих кількостях, вносять свій негативний внесок в опір інсуліну, що призводить до розвитку діабету, повідомляють британські медики.

За їх словами, на даний момент експерти охорони здоров"я зосередилися в основному на вивченні генетичних чинників у формування хвороби, опустивши з уваги екологічні ризики.

Як показали результати дослідження, чим гіршою є екологія повітря, води і ґрунтів у тій місцевості, де проживає людина, тим вищі ризики діагнозу діабету в сукупності з поганою серцевою функцією і індексом маси тіла вище за норму.

Багато хімікатів, потрапляючи в кров, поволі проникають в клітини і тканини і можуть зберігатися в організмі тривалий час, завдаючи шкідливого ефекту на метаболічні процеси і рівні глюкози.

Крім того, додають лікарі, токсичні склади також викликають ракові пухлини, ушкоджують роботу ендокринної, травної і нервової системи і негативно позначаються на стані печінки, повідомляє ami-tass.

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували, що діабет виникає через погану екологію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі