Ексклюзиви
пʼятниця, 14 березня 2008 20:35

Учені знайшли нову методику лікування тривалої ерекції

Учені знайшли нову методику лікування тривалої ерекції

Співробітники Медичної школи Техаського університету запропонували нову методику лікування пріапізму - тривалої болючої ерекції, що не супроводжується статевим збудженням. На думку учених, причиною небезпечного розладу, який може призвести до гангрени і ампутації пенісу, є підвищений рівень ферменту аденозіна, що сприяє розширенню просвіту судин.

Дослідники припустили, що надлишок судинорозширювального ферменту може бути пов"язаний з підвищеним притоком крові до печеристих тіл статевого члена при патологічній ерекції.

Щоб перевірити цю гіпотезу, вони вивели генетичномодифікованих мишей, позбавлених ферменту аденозінамінази, що розщеплює аденозін. Як і очікувалося, всі модифіковані миші страждали тривалими нападами пріапізму. В той же час введення гризунам аденозінамінази повністю усувало всі симптоми захворювання.

За словами провідного автора дослідження Яна Ся (YangXia), отримані результати дозволяють сподіватися на появу нового, "м"якого" методу лікування чоловічого статевого розладу. У даний час при лікуванні важких випадків пріапізму лікарям доводиться безпосередньо відкачувати кров із печеристих тіл статевого члена.

Як відзначає доктор Ся, в експерименті використовувався зареєстрований препарат аденазінамєїнази, призначений для лікування дітей з природженим дефіцитом цієї речовини. Як очікується, клінічні випробування нової методики лікування пріапізму почнуться вже цього року. Учасників випробувань шукатимуть серед хворих з серповидно-клітинною анемією і таласемією. Згідно статистиці, від нападів пріапізму страждають до 40% пацієнтів з цими спадковими захворюваннями, повідомляє Медицинский портал.

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли нову методику лікування тривалої ерекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути