вівторок, 26 лютого 2008 09:46

Учені знайшли ген, що відповідає за облисіння

Учені знайшли ген, що відповідає за облисіння
Практично кожна людина в день втрачає близько ста волосин. Немає приводів для хвилювань, якщо ці волоски замінюються новими, і, якщо вони випадають по "периметру" всієї голови. Але якщо випадіння волосся виходить за рамки перерахованих умов, то це вже загрожує проблемою не тільки з погляду вашого зовнішнього вигляду, але також з погляду психології, пише Physorg.

Прорив в цій сфері був зроблений ученими з університету Bonn (University ofBonn). Після 6 років досліджень їм вдалося знайти ген, що відповідає за появу облисіння. Називається він Hypotrichosissimplex. Учені вперше змогли визначити рецептор, що грає ключову роль в процесі зростання волосся.

На даний момент учені сподіваються, що їх знахідка в майбутньому посприяє появі нових способів лікування різних форм облисіння.

"Hypotrichosissimplex може допомогти нам знайти механізм, що відповідає за зростання волосся", - говорить доктор Регіна Бетц, підсумовуючи результати досліджень. Дане "захворювання" успадковується як чоловіками, так і жінками. Люди починають втрачати "шевелюру", як правило, ще в дитинстві. А потім процес втрати волосся починає прогресувати вже з віком.

Причина Hypotrichosissimplex закладена в генетичному дефекті. Він не дає певним рецепторам на поверхні клітин фолікул волосся формуватися правильно. Було знайдено, що коли зовнішні джерела впливають на ці рецептори, вони запускають ланцюгову реакцію у внутрішній частині клітин. Це необхідно фолікулам волосся для того, щоб правильного функціонувати. Подібний рецептор, що грає важливу роль при зростанні волосся, раніше був вченим невідомий, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли ген, що відповідає за облисіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі