Ексклюзиви
четвер, 10 липня 2008 09:36

Учені визначили, які букви в імені приносять невдачу

Група американських дослідників з"ясувала, що життєві успіхи людини пов"язані з його ініціалами. Певні букви на початку імені можуть принести неудачу. Перші букви імені і прізвища дійсно впливають на наше життя. Як показало дослідження американських соціологів, деякі ініціали по праву можна називати нещасливими: їх власники з великою вірогідністю приречені на провали в спорті і навчанні. Авторами і ініціаторами дослідження виступили Ліф Нельсон з університету в Сан-Дієго (Каліфорнія) і Джозеф Симмон з Єльського університету  (Коннектікут).

Фахівці вивчили результати матчів вищої бейсбольної ліги США за останніх 93 роки, детально досліджували показники більш ніж 6 тисяч гравців і порівняли їх один із одним. І порівняння дало цікаву статистику: спортивні досягнення дійсно залежать від імені гравця і при цьому пов"язані з ним не тільки за кількісними показниками, але і за сенсом. Так, спортсмени, чиє прізвище починається на букву "К", вибивали м"яч за межі поля частіше за всіх останніх, а положення ауту позначається в бейсболі саме буквою "К"!

Таку ж залежність між іменами і успіхами дослідники виявили, вивчивши дані 15 тисячах студентів і школярах, пише Podrobnosti.ua. Виявилось, що діти, імена або прізвища яких починаються з букв "С" або "D", як правило вчаться гірше за однолітків і оцінки отримують відповідні (по американській системі оцінки "С" і "D" - це наші "трійка" і "двійка").

Поки учені досліджували тільки негативні результати і, ніж саме викликана така залежність, укладати не наважуються. Вони також звертають увагу, що отримані дані не є абсолютною істиною, а лише підштовхують їх до подальшого вивчення проблеми. Можливо, припускають вони, ім"я, дане людині, робить на нього певний психологічний вплив, і вона, сама того не знаючи, йому піддається, повідомляє Аif.ru.

Зараз ви читаєте новину «Учені визначили, які букви в імені приносять невдачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути