вівторок, 19 січня 2021 15:26

Учені визначили типи людей, які вірять у теорію змови

Учені визначили типи людей, які вірять у теорію змови
Психологи збираються ще визначити, чим мотивуються люди, які вірять у змову. Фото: pixabay

Людей, які вірять в теорії змов, поєднують між собою кілька факторів.

Дослідники Університету Еморі в США виявили, що в них низький рівень поступливості, допитливості, а також інтелектуальності, пише журнал PsyPost.

Науковці залучили до експерименту 1927 учасників, які виконували різні завдання. Ці тести стосувалися розкриття особистості та її інтелектуального рівня. Учені таким способом хотіли провести і загальну оцінку конспірологічного мислення людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: YouTube розширить обмеження для контенту з теоріями змови

Багато учасників експерименту погодилися з версією того, що вбивство президента США Джона Кеннеді було змовою, а не лише справою рук Лі Харві Освальда. Віру в подібні теорії психологи пов'язали з високою впевненістю в собі, схильностям до тривожних станів і суперечностей, а також поганим контролем над емоціями.

"Особи, сприйнятливі до віри в змови, можуть знайти розраду в альтернативних поясненнях, у яких звинувачують зовнішню групу людей, і вони можуть не бачити необхідності перевіряти свою помилкову інтуїцію", - кажуть автори дослідження.

Психологи збираються ще визначити, чим мотивуються люди, які вірять у змову.

Американський 46-річний фармацевт минулого місяця спробував знищити 570 доз вакцини Moderna проти коронавірусу. Він виявився прихильником теорій змови. Вірив у небезпеку затвердженої в США вакцини.

Зараз ви читаєте новину «Учені визначили типи людей, які вірять у теорію змови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі