четвер, 28 лютого 2008 11:35

Учені виявили причину облисіння

Група учених з Німеччини виявила ген, що відповідає за один з типів випадання волосся. Робота учених опублікована в березневому номері журналу Nature Genetics.

Учені з Інституту генетики людини вивчали спадкові види облисіння, що одержали назву Hypotrichosis simplex. Це захворювання зустрічається як у чоловіків, так і у жінок і приводить до інтенсивної втрати волосся ще в дитинстві. Дослідникам вдалося встановити, що причиною захворювання є мутація в гені, що кодує певний рецептор.

Ці рецептори розташовані на поверхні клітин волосяних фолікулів. Нормальна робота рецепторів необхідна для підтримки росту волосся.

Hypotrichosis simplex - рідкісний спадковий дефект, проте вивчення причини цієї хвороби може сприяти розумінню загальних механізмів облисіння.

Додатковим підтвердженням важливості цього гена для росту волосся є праця учених з Колумбійського Університету, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Учені виявили причину облисіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі