четвер, 07 лютого 2008 12:37

Учені виявили новий вид розладу травлення - стресорексія

Сучасні жінки гордяться тим, що можуть успішно поєднувати кар"єру і сім"ю, та ще й при цьому і добре виглядати. Проте все це може негативно позначитися на здоров"ї пані: учені виявили новий вид розладу травлення - стресорексія.

Найчастіше ця хвороба зустрічається у 20-40-річних жінок, які не мають бажання або можливості скоротити об"єм своєї роботи. Втома, напруженість, стрес призводять до втрати апетиту і виснаження.

Фахівці запевняють, що стресорексія відрізняється від анорексії.

Анорексички – переважно молоді дівчата з емоційними і психічними проблемами, які вибирають голод як спосіб контролювати власну вагу. Більшість з них незадоволені собою.

Стресорексія розвивається у дорослих, освічених, перспективних, самодостатніх жінок. Спочатку ці пані зважаючи на зайнятість відмовляються від обіду, а потім і зовсім втрачають апетит.

Лондонський психолог Адріан Лорд пояснив: "Жінки прагнуть бути сексуальними, модними і стрункими, мати перспективну роботу і бути хорошою мамою і дружиною. Деякі з них починають нехтувати їжею через надмірну втому. Це і є стресорексія. По суті, це захворювання – комбінація депресії, неспокою і анорексії", повідомляє newsland.

Зараз ви читаєте новину «Учені виявили новий вид розладу травлення - стресорексія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі