вівторок, 05 лютого 2008 10:04

Учені винайшли тістечка, від яких не повніють

Несподівану новинку - їжу, яка скорочує апетит, винайшли британські вчені.

Фахівці з Інституту харчових досліджень англійського міста Норіч зуміли отримати натуральні добавки, що одночасно знижують здатність організму переробляти жири і активність тих частин головного мозку, які відповідають за "відчуття голоду".

Як очікується, протягом найближчих двох років на полицях британських крамниць з"являться продукти харчування з добавками, що пригнічують зайвий апетит. В першу чергу вони входитимуть до складу різних тістечок, тортів, печива і цукерок, які мають високу калорійність.

В результаті ласунам не доведеться боротися з бажанням з"їсти зайвий шматочок солодкого - вони зможуть зробити це і при цьому не набирати зайву вагу.

Активними елементами нових добавок є отримані зі злакових рослин ліпіди. Вони мають здатність запобігати розкладанню жирів у процесі травлення й одночасно подавати в мозок сигнали "про насичення" організму, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Учені винайшли тістечка, від яких не повніють ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі