вівторок, 26 лютого 2008 14:26

Учені винайшли гель, що захищає від СНІДу

Довготривалі випробування, проведена Університетом Алабама, в Бірмінгеме (University of Alabama at Birmingham) і Університеті Пітсбурга (University of Pittsburgh School of Medicine) дозволили зробити висновок, що в арсеналі борців з епідемією ВІЛ/СНІД з"явився новий засіб - спеціальний гель, який захищає жінок від зараження.

Спеціальний гель тенофовір, який захищає жінку від інфікування, був розроблений американською компанією Gilead Sciences. В ході експериментів було доведено, що представниці прекрасної статі можуть його наносити або безпосередньо перед сексуальним контактом, або завчасно (щодня). У обох випадках тенофовір здатний ефективно захищати від проникнення вірусу "чуми 20 століть". Крім того, було визначено, що гель не наносить шкоди організму жінки і її партнерів.

Основний активний компонент тенофовіра - антиретровіральний препарат нуклеотид, який не дозволяє вірусам розмножуватися і діяти усередині людського тіла, повідомляє Washington Profile.

Зараз ви читаєте новину «Учені винайшли гель, що захищає від СНІДу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі