Ексклюзиви
середа, 22 серпня 2007 10:59

Учені створили руку-протез з "ракетним двигуном" (ФОТО)

 
Фахівці з університету Вандербільт (Vanderbilt) розробили руку-протез, в якій встановлено мініатюрний ракетний двигун.

Сили супермена вона не дає, проте з її допомогою можна піднімати предмети вагою до 10 кілограм, що майже в 3-4 рази більше в порівнянні із звичайними протезами. Крім того, розроблена ними модель опинилася в 4 рази швидше існуючих варіантів. Цікаво, що зап"ястя прототипу, його суглоби, а також пальці, зокрема великий, можуть працювати незалежно.


У більшості протезів, що виготовляються зараз, живлення здійснюється від батарей, які не відрізняються великою потужністю. В результаті функціональність таких пристроїв обмежена. Щоб зробити протези потужнішими, підключають додаткові акумулятори, проте все це робить моделі громіздкими.

Фахівці з університету Вандербільт пішли іншим шляхом, вони зменшили однокомпонентний ракетний двигун, який використовувався космічним шаттлом під час маневру.

Розроблений у результаті пристрій опинився розміром з олівець. У ньому творці використовували спеціальний каталізатор, який примушував пероксид водню горіти, повідомляє Vanderbilt University. Пара, що виділяється, відкривала і закривала клапани, сполучені із зчленовуваннями.

Багато місця система не займає: невелика ємність з пероксидом водню легко поміщається у верхній частині руки, її досить для роботи протеза протягом 18 годин, передає Подробности.
Зараз ви читаєте новину «Учені створили руку-протез з "ракетним двигуном" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути