субота, 01 березня 2008 14:16

Учені створили препарат, що запобігає раку грудей у жінок

Учені створили препарат, що запобігає раку грудей у жінок
Ученими був створений препарат, що запобігає появі раку грудей у молодих жінок. Якщо у дівчини рак грудей є спадковим захворюванням, то тепер з"явився спосіб уникнути цієї важкої долі - потрібно регулярно приймати цей медикамент, стверджують учені. Цей препарат впливає на пухлину і ракові клітини, пише DailyMail.

Більшість жінок, які говорять, що успадкували дане захворювання, погоджуються на радикальні заходи, а саме на мастектомію (видалення молочної залози). Але, як сподіваються учені, завдяки новій вакцині жінки отримають шанс уникнути видалення молочної залози. За їх словами новий препарат буде доступний приблизно через 10 років. У 2000 з 44000 випадків за те, що дане захворювання успадковується від матері до дочки, відповідальність несуть гени BRCA.

Первинні тести показали, що медикамент, який на даному етапі має назву Ago14699, позбавлений побічних ефектів, таких як нудота і облисіння, що зазвичай є у інших антиракових препаратів.

Новий препарат сприяє тому, що ракові клітини перестають розмножуватися. Учені говорять, що створена ними вакцина може бути згодом використана для лікування не тільки раки грудей, але і інших ракових захворювань, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили препарат, що запобігає раку грудей у жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі